Categorieën

Verzorging van de staartharen

Wat is nu de beste manier om de staartharen te behandelen?

Door mijn werk kom ik natuurlijk heel veel staarten tegen. Wat me opvalt de laatste periode is dat veel staarten onderhouden worden met producten die siliconen bevatten. Nu is het zo dat deze producten inderdaad de staartharen mooi laten glanzen en makkelijk doorkambaar maken, maar….. er zijn ook nadelen! 

Hieronder bespreek ik de nadelen:

- Het haar krijgt een laagje om zich heen waardoor het op lange duur geen water meer kan opnemen en juist droger gaat worden
- Hierdoor verstikt het haar, wordt t haar slap en plakkerig en onttrekt vocht uit het haar. 
- Het haar wordt dof en er ontstaan sneller klitten. Zoveel schade aan de haren kan betekenen dat de haren uiteindelijk sneller breken.
- Door elke keer een nieuw laagje siliconen, kan de huid ook geïrriteerd raken en kan exceem, jeuk ed veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet!

Uit ervaring zie ik staarten die sneller vies lijken te worden , het zand blijft in de staart zitten (soms vettig samengepakt op de haren) en daar wordt de staart natuurlijk niet mooier van!

Bij eigenaren die eigenlijk weinig met de staart doen, geen sprays, niet te veel wassen en borstelen. Alleen detangler voor wedstrijd of show, zie je dat de extensions langer houden en de staartharen gezond blijven. Dat je paard misschien nooit die volle staart krijgt die jij zo mooi vindt is genetisch of door een andere oorzaak ( denk aan schuren, lompigheid , veulen , tegen de wand staan, ed)

Dus alles samengevat:

- Gebruik een detangler/ ontklitter wat het liefst uitwasbare siliconen bevat én met mate
- Gebruik het alleen voor wedstrijden , shows
- Houd je staart gewoon schoon met milde shampoo
- Ontwar de haren met de vingers ( en als je dat teveel gedoe vindt , met een speciale extension borstel heel voorzichtig)

Tips van klanten die ik te horen kreeg en ik zelf ook nu doe:

- Gebruik gewoon groene zeep om te wassen
- Spoel de haren na een wasbeurt nog na met zout water( gewoon zout in emmer met water) 
Geeft een mooie losse staart en klit minder snel!

Succes met het onderhouden van die prachtige staarten van je dierbare viervoeter❤️

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies